vrijdag 9 juli 2010

Huisartsen en natuurgeneeskunde.

Een artikel dat ik vandaag via google alert in mijn mailbox kreeg.

"Alternatieve huisartsen goedkoper en beter dan reguliere!
De Volkskrant komt vandaag met een bericht dat veel mensen zullen toejuichen denk ik. Een onderzoek onder 150.000 patienten van ziektekostenverzekeraar Azivo heeft namelijk uitgewezen dat huisartsen die ook alternatieve, complementaire natuurlijke middelen inzetten en voorschrijven goedkoper zijn omdat hun patienten gezonder zijn, minder vaak medicijnen nodig hebben en ook langer leven. Uitkomsten zijn gecorrigeerd naar bv. dat mensen die belangstelling voor gezond leven sowieso gezonder leven en zijn. Voorwaar een prachtig bericht dat de antikwakkers op dit forum misschien eens wat stof tot nadenken kan geven.

Zo begint het bericht in de Volkskrant: Huisartsen die ook alternatieve geneeswijzen als accupunctuur, antroposofische gezondheidszorg en homeopathie aanbieden, werken 15 procent goedkoper dan reguliere huisartsen.

Dit blijkt uit onderzoek van de Tilburgse hoogleraar gezondheidseconomie Peter Kooreman en de Leidse epidemioloog en lector antroposofische gezondheidszorg Erik Baars. De onderzoekers bestudeerden de gegevens van alle 150 duizend verzekerden van de Haagse zorgverzekeraar Azivo.

Uit de gegevens blijkt dat de patiënten van huisartsen die ook alternatieve geneeswijzen aanbieden, minder medicijnen gebruiken en minder vaak in het ziekenhuis worden opgenomen. Bij patiënten van boven de 75 jaar die een antroposofische huisarts bezoeken, loopt de kostenbesparing zelfs op tot 25 procent. Volgens de onderzoekers is er geen aanwijzing dat deze patiënten te weinig zorg krijgen. De levensverwachting ligt zelfs hoger dan voor patiënten van reguliere artsen".
Lees verder: http://www.volkskrant.nl/binnenland/art ... _goedkoper
(zolang als deze link blijft werken.....!!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten